Skip to main content

Palvelut

Kaikki ilmanvaihtotyöt samasta paikasta! Teemme ilmanvaihtojärjestelmien puhdistukset ja tasapainotukset, vanhojen järjestelmien saneeraukset, ongelmien kartoitukset sekä huollot ja asennukset. Sinun tarvitsee vain ottaa meihin yhteyttä, me hoidamme loput!

Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistukset.

Ilmanvaihtokanavat puhdistamme poravarpin tai harjakoneen avulla. Kanavistot alipaineistetaan riittävän imun varmistamiseksi ja pöly harjataan kanavistosta imua kohti (huippuimuri tai erillinen alipaineistaja) venttiilien ja puhdistusluukkujen kautta. Tulo- ja poistoilmaventtiilit puhdistetaan aina kanavistojen puhdistuksen yhteydessä. Lopuksi puhdistetaan ilmanvaihtokone ja sen osat (esim. LTO-kuutio, puhaltimien siivekkeet) ja vaihdetaan puhtaat suodattimet iv-koneeseen. Iv-puhdistuksesta laadimme aina puhdistusraportin, jossa käy ilmi käytetyt puhdistusmenetelmät sekä työn aikana tehdyt havainnot ja toimenpiteet.

Ilmanvaihtojärjestelmien saneeraus.

Vanhat ilmanvaihtokoneet voivat olla varsinaisia sähkösyöppöjä eikä vanhojen LTO-koneiden lämmöntalteenoton hyötysuhdekaan vastaa enää tätä päivää. Teemme ilmanvaihkokoneiden saneerauksia, joka alkaa aina ensin kohteen kartoituksella. Valitsemme yhdessä asiakkaan tarpeisiin parhaan iv-koneen ja annamme vaihtotyöstä tarjouksen, joka sisältää kaiken ”avaimet käteen”-periaatteella. Uusi ilmanvaihtokone ei ole kustannus vaan investointi. Talon koosta riippuen uusi energiatehokas ilmanvaihtokone säästää sinulle vuositasolla noin 200-700€.

Ilmamäärien mittaus ja säätö.

Ilmamäärien tasapainotus tulisi aina tehdä iv-puhdistuksen yhteydessä, jotta voidaan varmistua siitä, että järjestelmä toimii oikein ja ilmanvaihto on riittävää. Epätasapainossa oleva ilmanvaihtojärjestelmä on yleisin syy sisäilmaongelmiin. Liian heikko ilmanvaihto lisää mm. kosteusongelmien riskiä, väsymystä sekä päänsärkyä ja liian tehokas ilmanvaihto taas lisää vedon tunnetta, hajuhaittoja, sähkön kulutusta ja ilman kulkeutumista rakenteiden kautta huoneistoon.

Ilmamäärät säädetään aina iv-kuvien mukaisesti, mutta jos iv-kuvia ei ole niin noudatamme Rakennusmääräyskokoelma D2:ta. Käytössämme on laadukas TSI Velocicalc paine-eromittari. Teemme ilmamäärien mittauksia ja säätöjä kaikkiin kohteisiin omakotitaloista suuriin teollisuusrakennuksiin.

Järjestelmien kartoitukset.

Ilmanvaihto-ongelmien kartoitus voi olla esimerkiksi hajuhaitan tutkimista merkkisavukokeilla tai ilmanvaihtokanavien ja hormien kuvaamista videokameralla. Ongelmien kartoituksista meillä on vankka kokemus ja kaikkiin ongelmiin on aina löytynyt jokin syy ja ratkaisu. Meiltä löytyy myös kamerapään paikannin, jolla pystytään paikantamaan vanhojen hormien sijainteja esim. vanhoissa kerrostaloissa, joissa on painovoimainen ilmanvaihto.

Huolto- ja asennustyöt.

Teemme myös ilmanvaihtojärjestelmien pienet ja suuremmat asennukset vankalla ammattitaidolla. Lisäksi kauttamme onnistuu kaikki ilmanvaihtojärjestelmien huoltotyöt esim. puhallinmoottoreiden ja laakereiden vaihdot.

Rasvanuohoukset.

Ammattikeittiöiden rasvakanavat tulee puhdistaa vuosittain (sisäministeriön asetus pelastuslaista). Pyrimme tekemään keittiöiden rasvanuohoukset joustavasti niin, että ravintolan normaali toiminta ei kärsi.

Jäspilänkatu 18, 04250 Kerava

Puh. 050 576 6501